Jaký program na svatební zábavu?

Vrátit se zpět

Nezapomenutelná svatba je snem každého snoubeneckého páru. Aby se na tento životní okamžik dlouho vzpomínalo v celé rodině i mezi přáteli, musíte se v rámci hostiny postarat především o dvě věci: o dobré jídlo a o skvělou zábavu. Dnes se spolu podíváme na pár tipů na zpestření svatebního veselí. Vyberte si, inspirujte se, pobavte se a užijte si svůj svatební den až do posledního okamžiku.

Jak uspořádat program na svatební hostině? Touto otázkou se trápí mnoho budoucích nevěst a ženichů. Samozřejmě se každý obává toho, že hosté budou z hostiny odcházet trochu znudění, s rozpačitými pocity. Často se na svatbě potká velká část dvou rodin a členové se ani nemusí znát. Aby vznikla dobrá atmosféra pro slavení svatebního dne, je klíčovým prvkem dobrý, vkusný a zábavný svatební program. Jak na to?

Kdo o programu rozhodne?

Pokud máte dost kuráže, můžete o sestavení svatebního programu na odpolední a večerní veselí požádat někoho ze svatebčanů. Často tento úkol přebírají svědkové, nebo spolehlivě nejzábavnější členové rodiny. Pokud se bojíte, že vaši blízcí budou mít za lubem takové aktivity, ze kterých právě nadšení nebudete, připravte si program sami. A nemáte-li vůbec žádný nápad, poraďte se s profesionální svatební agenturou, nebo si najměte zkušeného moderátora, který bude mít spád večera na starost. Výběr nejlepších svatebních agentur naleznete na našem webu: www.SvatebníKoordinátoři.cz

Vyberte si z našich tipů

Osvědčeným programem jsou svatební hry. Některé z nich jsou určeny pro novomanžele a ostatní se baví jejich sledováním nebo povzbuzováním. Současným trendem jsou ale takové aktivity, které umožní zapojení všech svatebních hostů.

Poznávání nevěsty nebo ženicha

Ženich nebo nevěsta má zavázané oči a mezi ostatními musí poznat svého partnera. Na vás už je jenom vybrat, podle čeho se budete poznávat. Tradičně se partneři poznávají podle kolena nebo kotníku, ale pokud to bujará atmosféra dovolí, poznává se také podle zadku. Další varianty už necháme na vaší fantazii.

Sundavání podvazku

S nevěstiným svatebním podvazkem si můžete užít mnoho zábavy. Tradiční je jeho sundavání z nohy nevěsty bez pomoci rukou.

Manželský kvíz

Kolik toho o sobě víte? Nechte někoho z rodiny, ať pro vás připraví zajímavý novomanželský kvíz. Otázky můžete zodpovídat zvlášť a svatebčané se budou bavit porovnáváním odpovědí. Otázky musí být ovšem vtipné. Nezapomeňte si zjistit například velikost bot, narozeniny své tchýně apod. Příjemnou tečkou může být nakreslení podobizny partnera se zavázanýma očima.

Přebalování

Jací budou rodiče? Budoucí maminku a tatínka spolehlivě odhalí přebalování panenky na čas.

Svatební tanec

Specialitou svateb současnosti je připravení originálního svatebního tance. Inspirace najdete na internetu spoustu. Stačí poskládat známé hity a dát si práci s nacvičením společné choreografie. Překvapíte a zároveň potěšíte všechny přítomné.

Svatební sportování

Jste sportovní pár? Pak pro vás bude skvělou aktivitou opičí dráha, kterou absolvuje ženich s nevěstou v náručí. Jen před touto aktivitou zhodnoťte své síly i vypité štamprličky.

Svatební tombola

Financí není nikdy dost a tak se na svatbách čím dál tím víc objevuje tzv. svatební tombola. Jedná se o milý způsob, jak získat nějaké peníze losováním originálních svatebních předmětů a dárků. Co budete mít ve své tombole, je čistě na vás. Pokud pojmete tento bod programu velkolepě, můžete s pomocí celé rodiny a přátel připravit opravdu zajímavé ceny.

Svatební obraz

Připravte velké plátno, kam každý může namalovat část památečního svatebního obrazu. Originální památka navždy možná nebude mít vysokou uměleckou hodnotu, ale jistě se při jeho tvoření může pobavit nejeden svatební host.

Svatební fotokabina

Profesionální svatební agentury nabízí službu – svatební fotokabina. S trochou šikovnosti si ji můžete na svatební hostině improvizovaně vytvořit také. Jedná se o prostor ve tvaru kabiny s automatickým fotoaparátem. Jednoduše vás vyfotí a fotky ve skvělé kvalitě také okamžitě vytiskne.

Pokud nechcete pronajímat speciální kabinku, zaměstnejte svého svatebního fotografa, nebo fotonadšence – někoho ze svatebčanů a zajistěte si možnost okamžitého vytisknutí fotek podle svých možností. Výsledkem bude skvělá zábava pro všechny a mnoho krásných obrazových vzpomínek.

Další možností je, aby se všichni svatebčané vyfotili v prázdném rámu od obrazu. Z vytisknutých fotografií sestavíme pro novomanželé originální fotoalbum.

Show na svatební hostině

Chcete na své svatbě něco extra? Pak sáhněte po profesionální show. Oblíbené jsou ohňové show; bubble show, které pobaví zejména dětskou část publika; barmanská show a další. Dále se na svatby zve také kouzelník, DJ nebo karikaturista. A kdo chce něco speciálního, může vsadit třeba na ochutnávku vín, doutníků, nebo zařídit pro svatební hosty zábavu v podobě malého kasína. Zaručenou a snadno dostupnou svatební zábavou je karaoke pro všechny svatebčany.

Svatební silvestr

Půlnoční překvapením pro všechny může být svatební ohňostroj. Opět jej může realizovat profesionální agentura, nebo oslovíme někoho, kdo má se zábavní pyrotechnikou zkušenosti.

Svatební chůvy

Bude na vaší svatbě hodně dětí? Aby se nenudili, můžete jim zařídit svatební chůvy. Ať už oslovíte profesionální chůvu s certifikátem, nebo tento úkol přenecháte některým starším dětem, bude se to vašim nejmenším jistě líbit. Stačí vytvořit improvizovaný dětský koutek s hračkami, kreslením a vymyslet jednoduché aktivity – např. malování zábavných masek na obličej. Svatební chůvy rozhodně ocení všichni svatební rodiče, kteří se budou moci na svatbě bezstarostně bavit.

Svatební guest book

Pod tímto názvem se může skrývat klasický památník, tužka a výzva, ať novému manželskému páru všichni přítomní napíšou nějaký pozdrav, přání, moudro, nebo postřeh ze svatební hostiny. Opět se jedná o jednoduchý, milý a nenáročný způsob, jak zpestřit svatební program a jak získat jedinečnou vzpomínku na svatební den.