Svatební trendy roku 2020

Vrátit se zpět

Barva roku

Pro letošní rok byla vyhlášená klasická modrá. Je to zajímavá barva a dá se použít v různých kombinacích, ale nehodí se ke každému stylu. Záleží jen na vás, jakou barvu si vyberete. U nás se ženichové pořád drží modré barvy u výběru obleku. Ale už se objevují i světle modrá, károvaná saka i svatby jen s vestou nebo košilí s kšandami.

Šaty

To, že by se nevěsta měla vdávat jen v bílých šatech, už dávno neplatí. Blondýnkám a zrzkám většinou sluší šaty v barvě slonové kosti, které mají teplejší odstín. Spousta nevěst se nebojí barev a volí šaty v pudrových barvách, cappuccino, jemně modré, meruňkové a šedé. Pořád převládá krajka, průsvitné materiály a sexy výstřih. Ale jak je to se vším, žena by měla volit hlavně takové, ve kterých se cítí krásná, ať už půjde k oltáři bosa nebo v zámeckých šatech.

Trendy

Hitem zůstávají venkovní svatby, svatby ve stodolách v rustikálním nebo boho stylu. Stále je oblíbené drhání nebo-li macramé, kterým lze vyzdobit obřadní místo, pověsit na zeď za novomanžele nebo jej použít jako běhoun na svatební stůl. Nevěsty si ho mohou vyrobit samy stejně jako oblíbené lapače snů nebo krajky a květiny ve zlatých kruzích.

V jídle se na předních příčkách drží oblíbená svíčková, ale stále častěji se objevuje místo hlavního jídla raut nebo grilování, kde si každý host vybere, na co má zrovna chuť. Sýrové a salámové mísy vyměnily saláty, kanapky a originální pochoutky jako např. sushi.

Dorty tzv. nahé nebo polopomazané vedou nad klasickým marcipánem. Objevují se i raw dorty a sladké bary, zmrzlinové, a nebo slané sýrové dorty. Fantazii se meze nekladou.

Svatby ve stylu HYGGE, LYKKE a LAGOM

Na svatbách v roce 2020 bude opět převládat jednoduchost, čistota, radost a volnost s převládajícími přírodními materiály. Vede také beton, metalické prvky, botanické motivy, kaktusy, sukulenty. Snoubenci hodně touží po svobodě a volnosti. Jsou stále originálnější a nebojí se dělat si svatbu podle svých představ a snů. Upouští od různých tradic, které jsou jim proti srsti a naslouchají svému srdci. Nejen životní styl, ale i styl svateb stále více následuje vzor hygge (žít pohodově a šťastně, radovat se) a také styl lykke (buďme šťastní a dobrosrdeční, pospolu).

A když k tomuto uvolněnému stylu přidáme ještě naši potřebu vyváženosti, skromnosti a udržitelnosti, můžeme najít tu správnou rovnováhu v duchu ani málo ani moc podle švédského stylu lagom,

To ovšem neznamená, že odzvonilo zámeckým svatbám v krásných resortech a na tradičních místech.

Ať už bude vaše svatba taková, či maková, měla by hlavně vypovídat něco o vás dvou